Jesień w kooperatywie.

Jesień w kooperatywie. Jest kolorowo, różnorodnie, pysznie i zdrowo!
Jesień to chyba najlepszy czas dla wielbicieli owoców i warzyw wszelakich.
Obecnie w naszej ofercie – jeśli chodzi o owoce – mamy, m.in., gruszki, śliwki węgierki i 3 rodzaje jabłek od pana Sawickiego. Do tego kilka rodzajów soków, w tym np. niesłodzony sok z czarnego bzu.
Ale to dopiero bogactwo warzyw przyprawia o niezły zawrót głowy!
Różnokolorowe okrąglutkie dynie (hokkaido i kabocha), aromatyczny fenkuł, por japoński, pasternak czy jarmuż zachęcają do kulinarnych eksperymentów.
Nie brakuje również bardziej tradycyjnych warzyw, takich jak przepyszne pomidory, kapusta, marchew, buraki, seler, cebula czy ziemniaki (kilka rodzajów). Do wyboru, do koloru! Nie zostaje nam nic innego, jak tylko pałaszować na zdrowie:)

Na zdjęciach frytki z dyni hokkaido i pasternaka.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s